Hoppa till innehåll

Henrik Eriksson
Grundare & SEO expert

Henrik grundare Stratiq
Henrik Eriksson
Grundare av Stratiq

Hej, ja vem är jag då som ägnar en hel sida åt mig själv. Kort summering är väl att genom en brokig bakgrund med både många timmar i skolbänken och ett antal olika jobb så har jag glidit saka men säkert in på sökmotoroptimerings-banan. Efter att ha pluggat både till ekonom, lärare, en sväng filosofi så skulle man ut i arbetslivet. Började som många som telesäljare. Det visa sig att jag tydligen har en fallenhet för att sälja. Tillslut hamnade jag på en e-handelsbyrå år 2010, där jag inte nöjde mig med att bara sälja e-handel till företag utan ville se till att också började tjäna pengar i sina webbutiker. Vilket resulterade i att man fick ta med sig sin erfarenhet från säljare – fast nu på webben.

På den resan är det, för att kunna konvertera besökarna, måste man hitta vägar att driva in fler besökare vilket banade vägen för att börja studera och fundera över hur sökmotoroptimering fungerar. Fick då starta upp en SEO-avdelning på företaget och började som de flesta av oss kanske skulle göra med att läsa lite hur erfarna aktörer agerar och utgick från detta. Men över tid insett att tid börjat hitta min väg. För det finns nog lite många sätt att arbeta med optimering som det finns arbetare. Även om alla arbetar med samma grund så har man sina specialområden.

Min framtid väntade

Efter att ha arbetat mycket onpage, med texter som rubriker, underrubriker och brödtext, bilder, strukturer på sidor och menyer, CTA (intresseväckare) och allt det som besökaren ser – dock utan egen grafisk kunskap (tack kära kollegor genom åren som kunnat visualisera mina tankar, speciellt tack till Stratiq alldeles egna hemsidedesinger Markus). Men efter att varit på samma företag i närmare 10 år och varit med att utveckla plattformen så kunde jag den alldeles för väl – Dags för ny utmaning. Då öppnade sig en dörr hos ett välkänt företag som arbetar med små och medelstora företag.

Här fick jag chansen att vara med och utveckla deras SEO-tjänst och arbetsrutiner vid sidan av att hantera, alldeles för många, kunder samtidigt. Den stora variation på både kunder, plattform och önskemål gjorde att man fick plocka fram alla verktyg ur lådan. Men insåg också hur extremt många hemsidor & webbutiker som inte är långt borta från att verkligen lyckats. Det är oftast inte jättestora grejer som ska till, lite erfarenhet, lite arbete och en tydlig plan på vart man vill vara med sitt företag. Det är klart att det underlättar om man har en allmän förståelse för hur sökmotorer så som Google fungerar. Jag är en stark förespråkare av att försöka hålla sig till de guidelines som finns, även om man ibland måste töja lite på gränserna. Det är trots allt era besökare som står i fokus!

Mitt nuvarande jobb är på en internationell e-handel där jag fått min sluttenta – 12 års samlad erfarenhet ska ut på en sida! Men intresset för att hjälpa småföretagare finns kvar – därför finns Stratiq idag.