stratiq 2023 dot

Optimering & Konvertering

Projekt & Affärsutveckling

Funktionell webbdesign

Digital annonsering

WordPress support

Digitala analyser

Våra tjänster

Optimering & Konvertering

Projekt & Affärsutveckling

Funktionell webbdesign

Digital annonsering

WordPress support

Digitala analyser

stratiq concept

Optimering & Konvertering

Projekt & Affärsutveckling

Funktionell webbdesign

Digital annonsering

WordPress support

Digitala analyser

Våra tjänster

Optimering & Konvertering

Projekt & Affärsutveckling

Funktionell webbdesign

Digital annonsering

WordPress support

Digitala analyser

Hur påverkar SEO din konvertering?
Genom att arbeta med din hemsidas sökmotoroptimering kommer du öka din konvertering. Hur går det till? Läs mer här!
tekniskt optimera

SEO (Search Engine Optimization), synlighet på sökmotorer är en viktig faktor för att öka konverteringen på en hemsida eftersom det hjälper till att öka synligheten av din webbplats i sökmotorernas organiska resultat. Om din webbplats har en stark och effektiv SEO-strategi, ökar chansen för att potentiella kunder enkelt hittar dig när de söker efter en produkt eller tjänst som du erbjuder.

I den här artikeln kommer vi att titta på tre olika delar av SEO: teknisk SEO, on-page SEO och användarvänlighet, och förklara hur varje del påverkar din konvertering.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att se till att din webbplats är sökmotorvänlig. Detta innebär att du måste se till att din webbplats är konstruerad på ett sätt som gör att sökmotorerna kan läsa och indexera dina sidor. Här är några av de tekniska faktorer som påverkar din webbplats SEO:

Webbplatsens hastighet: En långsam webbplats kan påverka din sökmotorranking negativt eftersom det kan påverka användarupplevelsen och göra det svårare för sökmotorer att indexera din webbplats.

Mobilanpassning: En mobilanpassad webbplats är viktig eftersom många människor använder sina mobila enheter för att söka efter produkter och tjänster. Om din webbplats inte är mobilanpassad, kommer det påverka hur besökaren upplever hemsidan och kanske inte ens hittar fram, detta kan det påverka din sökmotorranking negativt.

Säkerhet: Om din webbplats inte är säker, kan det påverka din sökmotorranking negativt. Att ha ett SSL-certifikat är viktigt eftersom det säkrar din webbplats och skyddar användarnas personliga information.

On-page SEO

On-page SEO handlar om de faktorer som påverkar din webbplats synlighet på sidan. Det innebär att du måste se till att din webbplats är optimerad för de sökord som du vill att den ska ranka för. Här är några av de on-page faktorer som påverkar din webbplats SEO:

Sökmotoroptimerat innehåll: Det är viktigt att ha sökmotoroptimerat innehåll på din webbplats. Detta innebär att du måste använda relevanta sökord i din rubrik, dina underrubriker och din brödtext. Detta hjälper sökmotorerna att förstå vad din sida handlar om. Det är viktigt att ha en tydlighet på varje sida

Meta beskrivningar och titlar: Meta beskrivningar och titlar är viktiga eftersom de är det som visas i sökresultaten. En bra metabeskrivning och titel kan ses som en annons och om den skrivs bra kan den locka fler att klicka på din länk och det ger fler besökare till din webbplats.

URL-struktur: Din webbplats URL-struktur kan påverka din sökmotorranking. Det är viktigt att ha korta, relevanta och beskrivande URL:er för att göra det lättare för sökmotorerna att indexera din webbplats.

Användarvänligt

Att ha en användarvänlig hemsida är avgörande för att besökarna ska stanna kvar och konvertera. En hemsida som är svår att navigera på eller tar lång tid att ladda kan skrämma bort potentiella kunder. Genom att ha en lättanvänd och responsiv hemsida kan man öka chansen att besökarna stannar kvar och blir kunder.

För att förbättra användarupplevelsen på hemsidan finns det några saker man kan göra. En av de viktigaste är att ha en snabb laddningstid. En hemsida som laddar långsamt kan ge besökarna en negativ upplevelse och göra att de lämnar sidan innan de hunnit se vad företaget har att erbjuda. En annan viktig faktor är att ha en lättanvänd navigering. Det ska vara enkelt för besökarna att hitta det de söker efter, och det är också viktigt att ha en tydlig struktur på hemsidan.

Att ha en responsiv hemsida som fungerar lika bra på mobila enheter som på desktop är också viktigt för att öka konverteringen. Allt fler sökningar sker från mobila enheter och en hemsida som inte fungerar bra på mobiltelefoner kan göra att besökarna lämnar sidan.

Slutsats om varför SEO hjälper din konvertering

SEO är en avgörande faktor för att öka konverteringen på en hemsida. Genom att ha en tekniskt korrekt och optimerad hemsida kan man öka synligheten på sökmotorerna och därmed öka trafiken till sidan. Genom att använda rätt sökord och ha en bra onpage SEO kan man också öka relevansen och chansen att besökarna blir kunder. Slutligen är en användarvänlig hemsida också viktig för att behålla besökarna och öka konverteringen. Genom att investera tid och resurser i SEO kan företag öka sin synlighet på nätet och därmed öka chansen att få fler kunder.

Ha en bra dag!

Hög servicenivå

Våra kunder upplever att vi är en webbyrå med kvalitetstänk och hög grad av servicekänsla med en tillgänglighet utöver det vanliga.

Dedikerad partner

Vu gör alltid det lilla extra för våra kunder. Vi tror på långsiktiga relationer där vi förstår varandra. Vi finns där, alla dagar om året.

Professionell lösning

Vi jobbar med professionella lösningar. Det är därför vi anlitas av såväl andra byråer och bolag.

Fullservice byrå

Efter att hemsidan är lanserad kan vi också öka er trafik. Vi får ett helhetsgrepp om eran digitala försäljning.

Hemsida

Skräddarsydda hemsidor i WordPress som är enkla att administrera

E-handel

Butiker i WooCommerce med fokus på ökad försäljning

SEO

Vi hjälper dig att synas med sökmotoroptimering

Annonsering

Få snabba resultat med digital annonsering i rätt kanaler

Vill du veta mer?

Kontakta oss så hjälper vi er med att hitta rätt lösning för er verksamhet

Vi ser fram emot att höra från er!

Tjänster

Optimering & Konvertering

Digital annonsering

Projekt & Affärsutveckling

Funktionell design

WordPress support

Om oss

Stratiq

Våra kundcase

Optimeringsbloggen

Allmänna villkor

Cookies

Kontakt

Hammars parkväg

216 30 Limhamn

hello@stratiq.se

040 - 655 01 99


Copyright © 2023 Stratiq AB